03/09/1403  
 
یکشنبه, ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ ۰۹:۵۷ ۳۴
طبقه بندی: اخبار رسانه ها
چچ
وزارت ارتباطات را نابود کردند

احمد معتمدی:

وزارت ارتباطات را نابود کردند

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پاییز سال 1382 زمانی که سیداحمد معتمدی، ششمین وزیر وزارتخانه پست و تلگراف و تلفن بود، تأسیس شد.

حالا او یکبار دیگر و در دولت دکتر حسن روحانی از سوی رسانه‌ها به عنوان نامزد کسب عنوان وزیر در این وزارتخانه مطرح است.
به گزارش ICTPRESS ، وی در گفت‌وگو با سی‌ونهمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات - مرداد ماه 92- ضمن تشریح فرآیند انتخاب شدنش به عنوان وزیر در دولت سید محمد خاتمی به پرسش‌های مختلف علی شاملو، پاسخ‌های صریح داده است.
بخش‌هایی از نظرات وی را اینجا و متن کامل را در ماهنامه مرداد ماه 92 مدیریت ارتباطات بخوانید:
- تلفن همراه در ابتدا به عنوان کالای لوکس تلقی می‌شد و قیمت آن در بازار آزاد به 5/1میلیون تومان هم رسید. در بدو امر، آقای غرضی به مسئولان رده بالای کشور یک خط همراه هدیه می‌داد. در مجلس پنجم مصوبه‌ای در اسفند 77 یا 78 تصویب شد مبنی بر اینکه «مدیران دولتی حق ندارند از امکانات دولتی استفاده کنند». نمایندگان ملت می‌گفتند موبایل کالای لوکس است و مسئولان باید هزینه خرید موبایل را خود بپردازند، ولی زمان وزارت بنده در سال 82 نمایندگان از مسؤولان می‌پرسیدند که چرا تلفن همراه در روستای ما قابلیت استفاده ندارد.
- مشهور است وقتی قاشق و چنگال وارد ایران شد، عده‌ای از آن استفاده نمی‌کردند و مخصوصاً با دست غذا می‌خوردند. هر تکنولوژی‌ای که در ایران وارد شد همین‌طور با آن برخورد شد؛ مثلاً ویدئو یا ماهواره. در دوره‌ای ویدئو ممنوع بود که البته مشکل آن کمی به مسئولان برمی‌گردد که پیش‌بینی‌هایشان همیشه با تأخیر است.
- من وزیر باید پیش‌بینی آینده تکنولوژی را کرده و زمینه‌سازی کنم.
- اعتقادم این است که اگر 200سال دیگر هم بگذرد ما صنعتی نخواهیم شد.
- به نظر من وزارت ارتباطات را نابود کردند. اتفاقاتی که بعد از ما افتاد، نابودکننده بود. در زمان آقای خاتمی، کارهای مخابرات به لحاظ اهمیت و وظایف و واحدهایی که ایجاد شده بود، حداقل 2برابر شد.
- آمدن اینترنت بعد سیاسی و فرهنگی هم ایجاد و حساسیت‌ها را زیاد کرد. اواخر دوران مسؤولیتم آنقدر که ما باید جواب مسائل فرهنگی را می‌دادیم، وزارت ارشاد جواب نمی‌داد. گاهی افراط بود و گاهی تفریط. یک طرف می‌گفتند اینترنت باید تعطیل شود چون ممکن است یکی خلاف کند، این طرف هم می‌گفتند همه‌چیز باید آزاد باشد. خوشبختانه توانستیم در چارچوب سیاست‌های نظام، هم مجلس ششم و هم مجلس هفتم را قانع کنیم. حالا ممکن بود جمعی از نمایندگان مجلس موافقت نباشند، ولی می‌توانستیم در کل از مجلس نظر مثبت بگیریم. دولت هم همراه بود و آقای خاتمی روی بحث توسعه اینترنت دیدگاه‌های مثبتی داشت و اینها به ما کمک کرد که بتوانیم در بخش IT تحولاتی ایجاد کنیم. برای توسعه هر بخش باید یک عزم ملی ایجاد شود. اگر می‌خواهید کار بزرگی بکنید باید تفاهم ملی داشته باشید.
- هر تکنولوژی‌ای هم جنبه مثبت دارد هم جنبه منفی. ما که نمی‌توانیم جلوی ورود تکنولوژی را بگیریم. باید با جنبه‌های منفی برخورد منطقی بکنیم. چشممان را هم نباید ببندیم و بگوییم همه چیز باید آزاد باشد. ما یک کشور اسلامی هستیم. فرهنگ اسلامی– ایرانی، بی‌بند و باری را قبول نمی‌کند.
- من موافق اینترنت ملی نبودم، به این دلیل که هنوز تعریف دقیقی از آن وجود ندارد. - خصوصی‌سازی مخابرات کار خوبی بود، ولی به نظر من درست اجرا نشد. به این دلیل که خیلی چیزها باید دست حاکمیت باقی می‌ماند که نماند. بعد هم واگذاری باید به بخش غیردولتی بود، ولی مخابرات زیر نظر نهادهایی قرار گرفت که خیلی هم خصوصی نیستند. ابزار رقابت را فراهم نکردند و شکل خصوصی‌سازی غلط بود، ولی اصل خصوصی‌سازی درست بود.
- تلفن تصویری یک نوع تکنولوژی است که متأسفانه در مقابلش مقاومت می‌کنیم. تلفن تصویری فقط برای ارسال تصویر نیست که مثلاً وقتی دو نفر دارند صحبت می‌کنند، من عکس طرف مقابل را ببینم. این فقط یک سرویس است. خیلی کارهای فنی دارد که می‌توان از آن استفاده کرد. تلفن تصویری کاربردهای زیادی دارد و حیف است وارد کشور نشود، منتها این هم از همان مواردی است که اگر من بودم اول موافقت‌ها را می‌گرفتم، زمینه‌سازی می‌کردم و بعد در موردش صحبت می‌کردم. الان یک‌سری از این تلفن‌ها را فروخته‌اند و دست مردم است.
- آمده‌اند به یک شرکتی لایسنس داده‌اند، حالا که می‌خواهند جلوی آن را بگیرند، چه کسی قرار است خسارتش را بدهد! به نظر من الان هم دیر نشده، باید توجیه کنند، نشان دهند که این تکنولوژی بسیار مفید است. تلفن تصویری یک زمانی گران بود و استقبال نشد. الان ارزان‌تر شده و می‌توان از آن استفاده کرد. امیدوارم جلوی این تکنولوژی خوبی که وارد کشور شده، گرفته نشود.
-  در مورد ماهواره هم همیشه این را گفته‌ایم که در مقابل تکنولوژی مقاومت نکنید. ماهواره یک تکنولوژی مفید است. اگر مفید نبود صداوسیما اطلاعاتش را روی ماهواره نمی‌برد. با این کار صداوسیما کیفیتش را بالا برده است و تعدادی کانال برای ایرانی‌های خارج از کشور پخش می‌کند. ماهواره خاصیتی دارد و ما هم داریم از این خاصیت استفاده می‌کنیم، پس این چه حرفی است که ماهواره چیز خوبی نیست!
فعالیت اپراتورهای دوم، سوم و نسل‌های جدید،  ادغام وزارت ارتباطات با وزارت راه و ترابری در برنامه پنجم، موفق‌ترین وزیر ارتباطات و ... از دیگر محورهای این گفت‌وگو است.

منبع:
آدرس کوتاه شده: